sábado, 31 de enero de 2015

Ha mort el pintor ortodox català Luis Marsans


A  última hora del divendres 16 de gener Luis Marsans (1930-2015), considerat un dels millors pintors catalans i espanyols naixia al cel,  a l’edat de 84 anys.


Coneixedor profund de la cultura, en la seva inquietud incloïa moltes vessants, no només dins de la Història de l’Art, sinó en la filosofia, matemàtiques, música…. En aquestes facetes que l’impulsaven al coneixement, va connectar amb l’Església Ortodoxa, ja fa més de trenta anys, primerament a través de la teologia, assistint durant anys al cursos. Més tard, rebria el sagrament de la crismació per a formar part de la comunitat ortodoxa, juntament amb la seva esposa Marta Navarro.

En els seus últims anys, no freqüentava l’església, per dificultats de mobilitat, però no va deixar mai d’estar en contacte amb els sacerdots, rebent assistència pastoral i no deixant mai de llegir autors espirituals i teòlegs ortodoxos. Va ser amatent lector de les conferències de l’Arxipreste Joan, amb qui les comentava.  Apreciava llegir molt especialment els llibres d’Olivier Clément;  un d’ells,  “Le visage intérieur”. Un altre llibre que apreciava era: “Prières sur le lac” de Nicolas Vélimirovitch (Sant Nicolau de Jitcha).
El diumenge 18 de gener en l’Església Ortodoxa “Protecció de la Mare de Déu”, rebé l’últim comiat, en l’Ofici de les seves exèquies i enterrament.


Que descansi en Pau! Que la seva memòria sigui eterna!